Förberedelser inför helgen

I helgen är det dags för tävling och inte heller bara det, utan även för vår debut i MsvB:2! Jag är så taggad och det ska bli så kul! Skönt också att det är på hemmaplan = inte så långt att åka. Jag startar dessutom både på lördagen och söndagen. Det är samma klass båda dagarna men det är två olika domare, vilket känns super för då kan vi få feedback från två olika par ögonen. Klockrent!
 
På träningen i tisdags jobbade vi mycket med de svåraste rörelserna i programmet, framförallt skolorna. Det som är svårt med Busy är att hon gärna blir lite överambitiös när man har tragglat med något en period. I öppnorna till exempel vill hon tvära så himla mycket, det finns inget som heter "en svag öppna" i Busys värld. Så där får man passa henne hela tiden så att det inte blir för mycket helt enkelt för då stoppar hon upp sig själv och den blir oftast också lite vinglig. Efter några försök där jag fick vara övertydlig och nästan rida henne rakt fram men med lite böjning i halsen började vi få till det. I det läget kunde jag sen börja trycka på lite igen för att få ett större och luftigare steg i öppnan. 
Likaså i slutorna så blir det för mycket av det goda, här hamnar gärna bakdelen före. I slutorna fick jag vara väldigt försiktig istället, jag behöver bara tänka sidvärts och med en lätt böjning  i halsen. Slutorna är inte helt befästa än så där säkrar jag upp istället för att kunna trycka på och få ut steget. Men det kommer!
I slutet av träningen så red jag igenom programmet, förutom att jag fick göra om inridningen två gånger och en halvvolt en gång så gick det superbra! Inridningen sista gången var spikrak och med en ganska direkt och bra halt, öppnorna flöt så himla jämnt och fint med ett bra tryck hela vägen, slutorna var bra de också och galopprogrammet var suveränt med det enkla bytet som höjdpunkt. Det bästa någonsin enligt Sissi! Bytena i språnget blev också bra, de är rena, direkt på hjälpen och precis på rätt ställe. Dock gör hon ganska stora språng, så lite spänt är det där fortfarande. Men det får det vara, vi är ju bara nybörjare på det här!
 
 
Jag har varit iväg på tjänsteresa i dagarna två så Busy har vilat och imorgon blir det faktiskt en uteritt med fokus på övergångar och lydnad. Checka av formen helt enkelt inför helgen. 
Jag körde en maskin vit tvätt i stallet häromdagen så idag började jag packa tävlingsgrejerna så smått. Alltid lika kul!
 
Det är så skönt med dressyr att man inte behöver ha så mycket grejer med sig. Men något som jag alltid packar när jag ska åka på dressyrtävling är vita bandage till eventuell prisutdelning, så även denna gång. Det låter ganska självsäkert men jag tror ändå att det är en ganska bra grej att göra. Självklart så måste jag vara realistisk, framförallt när det kommer till helgens tävling, och inte tro att det ska bli placering. Vårt realisitiska mål är att ha kul, göra bra uppvisningar och rida på godkänd procent. Men så har man ju alltid (eller jag i alla fall) ett drömmål också. Och det är att ta en placering, gärna topp tre för då får man rida ärevarv. Och det är där mina vita bandage kommer in. Om jag inte packar ner dem så är det ju i princip som att säga till sig själv; Johanna, det kommer aldrig hända att du tar en placering. Ni är inte tillräckligt bra för det!
Och det är ju inte så smart, eller hur? Jag menar, man måste ha mål, både realistiska och drömmiga. Sen ändras ju målen allt eftersom, men just nu ser våra mål ut såhär. Och jag tänker inte ta ner mig själv genom att inte packa ner mina vita ta-placering-och-rida-ärevarv-bandage!

Kommentera här: